forex trading logo

Библиотека за тунинг Какво е автомобилният компютър

Какво е автомобилният компютър

Електронният блок за управление (ECU) е отговорен за цялостното управление на двигателя. Той контролира всички важни функции на двигателя като следи за атмосферното налягане, охлаждането на двигателя, температурата на маслото, количеството въздух и др. Информацията за текущите режими на работа се следят от прецизни сензори. В съответствие с тази информация, ECU определя процесите на горене – аванс, количество гориво и пр. Всички тези предварително дефинирани параметри са заложени в определен чип и когато датчиците покажат опрделени стойности компютърът знае каква информация за подаде за изпълнени към подчинените устройства. При процесът на чип тунинг се изменят точно тези параметри. Оптимизират се по начин водещ до повече мощност, по-нисък разход и по-добра работа на мотора.

Всички процеси, които се случват в мотора са следят стриктно от компютъра на автомобила. Той следи едновременно за вредни емисии и същевременно да се достави максимална мощност.

При турбо двигатели увеличение от конски сили и въртящ момент е от 20% до 40%, а за нормално атмосферно двигатели 8% на 12% е реалистична. И в двата случая ускорението, максималната скорост и еластичността се подобряват значително.

Умелата промяна на софтуера няма да окаже никакво влияние върху дълговечността на двигателя!

 Задвижва се от Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes ThemZa  Valid XHTML and CSS.